Waaltjes voor binnen in huis

Meer inspiratie?

Bezoek onze showroom!

Waaltjes (ook wel bricks genoemd) zijn een echte woontrend op dit moment. De klinkers in huis zorgen voor een landelijke en nostalgische uitstraling. In combinatie met een moderne keuken kunt u een prachtig contrast creëren. Ons aanbod is groot: u kunt kiezen uit maar liefst zes verschillende kleuren. En zelfs de kleur van de voeg kunt u zelf bepalen! Ook waaltjes kopen? Kom bij ons langs in de showroom vol inspiratie, waar u alle waaltjes kunt zien.

Doe inspiratie op in onze showroom

Gebakken klinkers (waaltjes 2cm dik)

U kent ze vast wel van vroeger: oude Hollandse straatstenen. In oude steden zijn ze soms nog te vinden. Een waaltje is een Nederlands gebakken klinker. De oude stenen komen uit de jaren '30-40 en worden op maat gezaagd, meestal 2 centimeter dik. Op deze manier zijn ze goed te verlijmen. Met waaltjes haalt u een authentieke sfeer naar boven, wat bijvoorbeeld prachtig staat in een oude woonboerderij.

Gebakken waaltjes in huis

In keukens komen ze vaak prachtig tot hun recht, maar ook in de hal kunnen de klinkers gelijk de aandacht trekken. De oude waaltjes voor binnen zijn warmtegeleidend en daarom goed geschikt bij vloerverwarming. De stenen nemen de warmte gemakkelijk op en houden deze vervolgens goed vast. Zo kunt u een warme en karakteristieke sfeer creëren wat uitstekend past bij een combinatie van landelijk en industrieel wonen: dé woontrend van nu.

Waaltjes vloer binnen

Met een binnenvloer van deze authentieke steen creëert u een bijzondere sfeer in huis. Ze zijn er in verschillende kleuren:

  • waaltjes grijs
  • waaltjes antraciet
  • rode waaltjes
     

Bij ons kunt u kiezen uit zes verschillende kleuren. Zo kunt u een unieke vloer realiseren die helemaal aansluit op uw wensen! De voegkleur, voegbreedte en het legverband kunt u helemaal zelf bepalen. Het is ook mogelijk om de waaltjes te plaatsen in een visgraatmotief, wat zorgt voor een speels effect.

Rijnstroom_0.jpg    Vechtstroom_0.jpg     Waalstroom_0.jpg    Lingestroom_0.jpg   Maasstroom_0.jpg  Dommelstroom_0.jpg

 

Rijnstroom   -  Vechtstroom -  Waalstroom - Lingestroom - Maasstroom - Dommelstroom
(op deze foto's ziet u boven en onder een andere voegkleur).

Waaltjes getrommeld

Waaltjes getrommeld zijn kunstmatig verouderd in een centrifuge. Bij dit centrifugaal proces breken er kleine stukjes steen af van de randen waardor er een steen ontstaat met een oud uiterlijk. 

Oude waaltjes op uw binnenvloer zijn een duurzame keuze, het is een product dat niet verkleurt. Daarnaast hoeft u de waaltjes niet te onderhouden. Wilt u ook een authentieke sfeer in huis creëren met waaltjes? Wij helpen u hier graag mee!

Waaltjes binnen leggen

Het leggen van Waaltjes in huis is specialistisch werk. Klinkers, gezaagd tot strips van 1,2 tot 2,5 centimeter moeten worden vastgelijmd op de ondergrond. Daarna moet de vloer worden gevoegd, met een voegbreedte die u zelf kiest. De breedte van de voeg is bepalend voor het eindresultaat. Tot slot is het belangrijk de vloer te impregneren. Dit geeft een onderhoudsarme vloer die u nooit verslijt!

Een tegel van Steenbergen past overal.

Onze sfeervolle showroom wand- en vloertegels is gevestigd in een van oorsprong vooroorlogse meelfabriek. De oud geklonken spanten vormen de basis van onze showroom. We hebben een showroom waar veel van onze tegels bezichtigd kunnen worden. 

BeZOEK onze SHOWROOM

Meer weten over Steenbergen of over onze tegels?

Heeft u vooraf een vraag? Bel ons dan gerust. Wilt u langs komen in onze showroom? Wij zitten midden in het land. 

neem contact met ons op