Visgraat tegelvloer

Het plaatsen van keramisch parket visgraat is op dit moment een echte trend. Visgraat tegels zijn toe te passen op verschillende manieren. De tegels worden bij het visgraat motief in een klassiek legpatroon geplaatst. Meestal met langgerekte tegels. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij leggen u graag alles uit. Zoals de voordelen, de mogelijkheden en we leggen uit wat een visgraat vloer is.

Bezoek onze showroom

Wat is een visgraat vloer?

Bij een visgraat tegelvloer wordt er een gelijknamig legmotief geplaatst. Om een vloer in het motief te leggen, moeten alle planken even groot zijn. Het vloeroppervlak ziet er boeiend en tegelijkertijd strak uit. De linkse en rechtse delen worden onder een hoek van 90 graden gelegd. Veel van de tegels zijn verkrijgbaar in afmetingen waarmee een visgraatvloer eenvoudig is te creëren.

Verschillende tegels mogelijk

Het plaatsen van het motief is mogelijk met verschillende tegels. Bijvoorbeeld keramisch parket, waarbij u uw vloer nooit hoeft te schuren en te lakken. Tegenwoordig zien we de houtlook tegels veel, die ook toe te passen zijn in houtlook tegels. Ze bieden alle voordelen van hout, zoals bijvoorbeeld de structuur in het hout. Tegelijkertijd zijn deze tegels gemakkelijker in onderhoud, beter bestand tegen slijtage en gaan ze veel langer mee.

De voordelen van visgraat tegels

Met het plaatsen van tegels in een visgraatmotief kunt u een bijzondere look creëren. Het is ook mogelijk om met verschillende soorten tegels een visgraatmotief te plaatsen. Bij een klassieke inrichting staat het plaatsen van de tegels op deze manier vaak erg mooi, maar ook in een moderne woning is de vloer bijzonder geliefd. En zelfs in een woning met Scandinavische stijl kan de vloer prachtig staan. U kunt de visgraat tegels in uw badkamer plaatsen voor een bijzonder effect. Of misschien visgraat tegels in het toilet? Er is ontzettend veel mogelijk. Wij denken graag met u mee om samen geweldige resultaten te boeken. 

Optisch grotere ruimte

Wist u al dat met een visgraatvloer een ruimte optisch groter kan worden gemaakt? Een visgraat patroon die wat fijner is kan een ruimte uitvergroten en uitdiepen. Vooral de wat lichtere varianten geven een gevoel van ruimtelijkheid, een warme houtkleur kan zorgen voor een warme en knusse sfeer. In een grote ruimte wordt vaak gekozen voor een wat grotere visgraat. De visgraten zijn breder, waarmee voorkomt wordt dat de ruimte er te druk uitziet. Een erg populaire optie is visgraat tegels in de keuken te plaatsen. Bekijk onze projecten voor inspiratie of kom langs in de showroom. De koffie staat klaar. 

In onze showroom vindt u een zeer ruim assortiment.

Steenbergen Wand- en vloertegels is 5 jaar geleden voortgekomen uit Van Steenbergen Sierbestrating. Nadat het een onderdeel binnen Steenbergen Sierbestrating was, is het inmiddels een volledig opzichzelfstaand bedrijf geworden. Steenbergen Wand- en vloertegels is dé specialist in keramische wand- en vloertegels, keramische tuintegels en aanverwante artikelen geworden.

Bekijk al onze merken

Meer weten over Steenbergen of over onze tegels?

De passie voor keramische wand- en vloertegels in combinatie met het streven naar een uitstekende kwaliteit is bij ons het uitgangspunt. Onze ambitie is om exclusieve collecties van optimale kwaliteit in het assortiment op te nemen. Door onze jaarlijkse fabrieksbezoeken in Italië, Spanje en Portugal houden wij de nieuwste trends en ontwikkelingen op keramisch gebied nauwlettend in de gaten. Op deze manier kunnen wij u optimaal bedienen en informeren over de mogelijkheden van keramiek.

Over steenbergen