Visgraat tegelvloer

Het plaatsen van keramisch parket visgraat is op dit moment een echte trend. Visgraat tegels zijn toe te passen op verschillende manieren. De tegels worden bij het visgraat motief in een klassiek legpatroon geplaatst. Meestal met langgerekte tegels. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij leggen u graag alles uit. Zoals de voordelen, de mogelijkheden en we leggen uit wat een visgraat vloer is.

Bezoek onze showroom

Wat is een visgraat vloer?

Bij een visgraat tegelvloer wordt er een gelijknamig legmotief geplaatst. Om een vloer in het motief te leggen, moeten alle planken even groot zijn. Het vloeroppervlak ziet er boeiend en tegelijkertijd strak uit. De linkse en rechtse delen worden onder een hoek van 90 graden gelegd. Veel van de tegels zijn verkrijgbaar in afmetingen waarmee een visgraatvloer eenvoudig is te creëren.

Verschillende tegels mogelijk

Het plaatsen van het motief is mogelijk met verschillende tegels. Bijvoorbeeld keramisch parket, waarbij u uw vloer nooit hoeft te schuren en te lakken. Tegenwoordig zien we de houtlook tegels veel, die ook toe te passen zijn in houtlook tegels. Ze bieden alle voordelen van hout, zoals bijvoorbeeld de structuur in het hout. Tegelijkertijd zijn deze tegels gemakkelijker in onderhoud, beter bestand tegen slijtage en gaan ze veel langer mee.

De voordelen van visgraat tegels

Met het plaatsen van tegels in een visgraatmotief kunt u een bijzondere look creëren. Het is ook mogelijk om met verschillende soorten tegels een visgraatmotief te plaatsen. Bij een klassieke inrichting staat het plaatsen van de tegels op deze manier vaak erg mooi, maar ook in een moderne woning is de vloer bijzonder geliefd. En zelfs in een woning met Scandinavische stijl kan de vloer prachtig staan. U kunt de visgraat tegels in uw badkamer plaatsen voor een bijzonder effect. Of misschien visgraat tegels in het toilet? Er is ontzettend veel mogelijk. Wij denken graag met u mee om samen geweldige resultaten te boeken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van visgraat tegels:

  1. Esthetische aantrekkingskracht: Visgraat tegels creëren een tijdloze en elegante uitstraling in elk interieur. Het patroon van de tegels voegt visuele interesse en stijl toe aan de ruimte, waardoor het een klassieke en luxe uitstraling krijgt.

  2. Veelzijdigheid: Visgraat tegels passen goed bij verschillende interieurstijlen, of het nu gaat om een modern, traditioneel of landelijk interieur. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende kamers, zoals de woonkamer, keuken, hal of badkamer, en kunnen zowel op de vloer als op de wand worden geïnstalleerd.

  3. Duurzaamheid: De tegels van SteenbergenTegels.nl zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en slijtvast zijn. Ze kunnen jarenlang meegaan zonder hun kwaliteit of uiterlijk te verliezen, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn op lange termijn.

  4. Onderhoudsgemak: Visgraat tegels zijn gemakkelijk te onderhouden. Het gladde oppervlak van de tegels maakt ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig vegen of stofzuigen, gevolgd door af en toe dweilen, is meestal voldoende om ze in goede staat te houden.

  5. Verhoogde waarde van onroerend goed: Het installeren van visgraat tegels kan de waarde van een woning verhogen. Het luxe uiterlijk en de tijdloze aantrekkingskracht van visgraatpatronen kunnen potentiële kopers aantrekken en een positieve invloed hebben op de verkoopbaarheid van een woning.

Optisch grotere ruimte

Wist u al dat met een visgraatvloer een ruimte optisch groter kan worden gemaakt? Een visgraat patroon die wat fijner is kan een ruimte uitvergroten en uitdiepen. Vooral de wat lichtere varianten geven een gevoel van ruimtelijkheid, een warme houtkleur kan zorgen voor een warme en knusse sfeer. In een grote ruimte wordt vaak gekozen voor een wat grotere visgraat. De visgraten zijn breder, waarmee voorkomt wordt dat de ruimte er te druk uitziet. Een erg populaire optie is visgraat tegels in de keuken te plaatsen. Bekijk onze projecten voor inspiratie of kom langs in de showroom. De koffie staat klaar.