Castle Stones vloer (Loft, Dalle en Bricks)

Meer inspiratie?

Bezoek onze showroom!

Castle stones laten ons de oude sferen weer herbeleven. Geïnspireerd door de renaissance, oude ruïnes en monumentale sferen worden deze exclusieve, handgemaakte stenen op een innovatieve wijze vervaardigd. Wij hebben de stenen in 3 verschillende modellen (Loft, Dalle en Bricks) en in 8 verschillende kleuren beschikbaar. Meer inspiratie opdoen?

Bezoek onze showroom

Waar zijn de Castle Stones toe te passen?

Castle Stones zijn geschikt voor de woonkamer, keuken, badkamer en entree. Ze zijn ongevoelig voor verkleuring, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is iedere vloer uniek.  De steen heeft zich in de loop der jaren bewezen dat de vloer als maar mooier wordt, wanneer deze langer ligt en wordt geleefd.

Castle Stones in vergelijking met Natuursteen tegels

Castle Stones bieden enorme voordelen ten opzichte van natuursteen tegels:

  • Extreem licht van gewicht waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassing in (oude) appartementen en monumentale panden
  • Gemakkelijk te hanteren bij transport, snij- en legwerk
  • De tegels kunnen worden geïnstalleerd over houten vloeren of dienen als wandbekleding 
  • De tegels zijn veerkrachtig waardoor ze licht meebewegen met de ondervloer
  • De tegels zijn zijn erg dun, slechts 8mm dik
     

Castle Stone vloer

Binnen de Castle Stones zijn er drie verschillende modellen: Castle Stones Loft, Castle Stones Dalle en Castle Stones Bricks. Er zijn 8 verschillende kleurencombinaties. 

Castle Stone Bricks

De serie Bricks is gebaseerd op oude Engelse en Hollandse gebakken waaltjes. Vroeger werden deze gemaakt van klei en daardoor was men beperkt tot de kleuren rood en geel. Dankzij de innovatieve materialen en productiewijze deze stenen geproduceerd worden met dezelfde uitstraling en herbeleven in hedendaagse kleuren. De maten van de Castle Stones Bricks variëren van 4,5 x 12 cm. tot 4 x 15 cm. Deze prachtige steen komt geweldig tot zijn recht in bijvoorbeeld een serre of een hal, maar kan ook worden toegepast in keukens, bad- en woonkamer. De Castle Stones Bricks zijn ook zeer mooi bij gebruik tegen een wand. In combinatie met strijklicht geeft dit een unieke sfeer. 

Innovatieve monumentale stenen

De door Maurits Simonette ontwikkelde Castle Stones zijn handgemaakt replica's van originele stenen uit historische Vlaamse en Franse landshuizen, kastelen en kerken. De uit innovatieve materialen en gemalen marmer geperste tegels zijn door en door gekleurd en hebben een authentieke structuur die overeenkomst met de rustieke charme van toen. 

De basis van de Castle Stones is dezelfde als die van de grondstof steen, maar wordt op een hedendaagse nieuwe manier handmatig vervaardigd. De stenen worden gegoten, geperst, en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking.