Vloertegels

Vloertegels

Vloertegels kopen die precies passen bij de sfeer in uw huis? Steenbergen Wand- en vloertegels De Klomp heeft een breed aanbod in verschillende materialen, uitvoering en maten. In onze ruime showroom presenteren we veel voorbeeldvloeren. Zo kunt u inspiratie opdoen en uw favoriete vloertegels ontdekken.

Bekijk showroom

Vloertegels kopen?

Vloertegels zijn in ongelooflijk veel verschillende soorten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Houtlook vloertegels
 • Natuursteenlook vloertegels
 • Betonlook vloertegels
 • Vintage vloertegels
 • Visgraat vloertegels
 • Vloertegels groot

Kiest u voor houtlook vloertegels, dan kiest u voor een natuurlijke uitstraling die bijna niet te onderscheiden is van een houten vloer. Bijkomende voordelen is dat u geen last heeft van vlekken, de vloer niet meer hoeft te schuren en lakken. Of misschien past een industriële tegel beter bij u in huis. Een tegel die een stoere sfeer kan creëren, helemaal van deze tijd. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken!

Keramische vloertegels

Een keramische tegel is extreem resistent, hygiënisch en geheel krasbestendig. Daarnaast zijn de tegels bestendig tegen chemische aanslag en daarom buitengewoon duurzaam. Ons assortiment bestaat voor een groot gedeelte uit porcellanato tegels. Dit is een soort keramiek van compacte en harde pasta, door-en-door gekleurd en niet poreus.

Tegenwoordig wordt er nog voor het bakproces een printtechniek toegepast wat elk dessin mogelijk maakt. Door de print tijdens het bakken mee te bakken behouden de keramische vloertegels dezelfde eigenschappen als de door-en-door gebakken vloertegels.

Groot formaat vloertegels

Het is al jaren een trend: zeer grote vloertegels (slabs).  Handig en mooi, want grote tegels zorgen voor weinig voegen en strakke lijnen. Ook zijn grote tegels verkrijgbaar in een gerectificeerde uitvoering, wat betekent dat de tegels nog strakker gezaagd zijn en een voegbreedte vanaf maar liefst 1mm hebben. Afmetingen van deze slabs zijn o.a.:

 • vloertegels 80 x 80
 • vloertegels 90 x 90
 • vloertegels 100 x 100
 • vloertegels 120 x 120
 • vloertegels 120 x 240
 • vloertegels 160 x 320

Deze grote formaten zijn ook bij ons te bezichtigen in de showroom, wij geven u graag advies.

Vloerverwarming

Vloertegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Keramiek is een gesteente en steen heeft de eigenschappen dat het de warmte zeer goed geleid en de warmte ook lang vasthoudt. Een houten vloer kan in combinatie met vloerverwarming nog gaan ‘werken’. Zo kunnen er scheuren ontstaan in de vloer. Met tegels is dit geen probleem. De keramische vloertegels zijn voor vloerverwarming het meest geschikt.

Vloertegels op de wand

Wat veel mensen niet weten is dat vloertegels ook op de wand verwerkt kunnen worden. Dit zorgt voor nog meer mogelijkheden! U kunt op deze manier een wat stoerdere uitstraling creëren. Het is wel belangrijk dat er dan een sterkere lijm wordt gebruikt, omdat vloertegels wat zwaarder zijn dan de gangbare wandtegels.