Refin tegels

Refin tegels behoort tot de één-na-grootste groep Italiaanse tegelproducenten in Europa, de ‘Gruppo Concorde’. Refin fabriceert sinds 1962 vloer- en wandtegels van hoge kwaliteit en hecht een grote waarde aan klantgerichtheid en technologische ontwikkelingen. Het Italiaanse Ceramiche Refin is gespecialiseerd in designtegels van ‘Gres Porcellanato’. Refin biedt ook tegels aan met een houtstructuur of betonlook. Benieuwd naar ons aanbod Refin tegels?

Bezoek onze showroom

Refin tegels Nederland

Refin tegels komen uit Italië. Het is een bekend merk onder de vloer- en wandtegels. Een opvallend product van Refin tegels is een keramische tegel die deels gemaakt is van gerecycled TV glas. Hiermee wil Refin de nadruk leggen op innovatie en het produceren van ecologisch verantwoorde producten.

Gres porcellanato van Refin

Gres porcellanato, ook wel gres porselein genoemd is een gekleurde keramische tegel, die gemaakt is van een compacte en harde pasta. Een tegel van gres (steengoed) porselein is extreem sterk. De sterkte van het materiaal ontstaat doordat het gres gebakken wordt in hoge temperaturen (1150 tot 1350 °C) en daardoor versintert, ofwel samenklontert. Doordat de klei tijdens het bakken in de oven als het ware ‘samengeperst’ is de tegel niet poreus en ondoordringbaar voor water. Daarnaast heeft een tegel van gres porselein een zeer hoge krasbestendigheid.

Tegels met houtstructuur van Refin

Helemaal modern en trendy zijn tegenwoordig vloertegels én wandtegels die eruit zien als hout, ‘woodstyle’ tegels. Deze ‘houttegels’ van Refin worden verkregen door de tegels voor het bakken met een digitale printtechniek te voorzien van een houtprint, waardoor de houtstructuur ontstaat. Daarna worden de tegels in de oven afgebakken. Als de tegels uit de oven komen, zien ze er niet alleen uit als hout, ze voelen ook zo inclusief de nerven en kleine knoesten!

Lees meer over houtlook tegels 

In onze showroom vindt u een zeer ruim assortiment.

Steenbergen Wand- en vloertegels is 5 jaar geleden voortgekomen uit Van Steenbergen Sierbestrating. Nadat het een onderdeel binnen Steenbergen Sierbestrating was, is het inmiddels een volledig opzichzelfstaand bedrijf geworden. Steenbergen Wand- en vloertegels is dé specialist in keramische wand- en vloertegels, keramische tuintegels en aanverwante artikelen geworden.

Bekijk al onze merken

Meer weten over Steenbergen of over onze tegels?

De passie voor keramische wand- en vloertegels in combinatie met het streven naar een uitstekende kwaliteit is bij ons het uitgangspunt. Onze ambitie is om exclusieve collecties van optimale kwaliteit in het assortiment op te nemen. Door onze jaarlijkse fabrieksbezoeken in Italië, Spanje en Portugal houden wij de nieuwste trends en ontwikkelingen op keramisch gebied nauwlettend in de gaten. Op deze manier kunnen wij u optimaal bedienen en informeren over de mogelijkheden van keramiek.

Over steenbergen