Portugese tegels zowel voor de vloer als voor de wand

Wilt u Portugese vloertegels (keramisch) kopen? Bekijk hieronder hoe de Portugese vloertegels toe te passen zijn. Wij hebben een breed assortiment aan keramische Portugese tegels. Deze zijn niet meer van de echte Portugese vloertegels te onderscheiden. Met als extra voordeel het grote gemak van een keramische tegel: kleur- en slijtvast.

Bekijk meer Portugese tegels

Bekijk onze projecten waar we Portugese tegels zowel voor de vloer als voor de wand hebben toegepast

Portugese vloertegels

Een mooie en speelse uitstraling krijg je met Portugese tegels op de vloer. De tegels zijn er in veel motieven en kleuren. De vloertegeltjes zijn te herkennen aan de unieke (bloemen) motieven die samen een speels geheel vormen.

De afgelopen jaren zien we een trend in het leggen van Portugese tegels op de vloer. Wij hebben de tegels in keramiek in plaats van in cementtegels. Het verschil met de cementtegels zit in de productie- en bewerkingswijze. De productie van Portugese cementtegels gaat al vele eeuwen terug en is de productietechniek vrijwel onveranderd gebleven. Een van de nadelen van cementtegels is de gevoeligheid. De tegels zijn namelijk kras-, vlek- en zuurgevoelig.

De voordelen van Portugees keramiek

Het grote voordeel van de keramiek Portugese vloertegel is het onderhoudsgemak! Een keramische tegel is niet kras-, vlek- of zuurgevoelig en is daarnaast maatvast en gemakkelijk schoon te houden. De vloer blijft hierdoor prachtig en impregneren is niet nodig! Door de nieuwste technieken zijn de nieuwe prints nauwelijks te onderscheiden van de oude. De stijl van deze prachtige antieke tegels wordt nagemaakt door middel van gedetailleerde prints en een oppervlakte bewerking die de zogenaamde ‘natural touch’ van oude tegels bevat.

Portugese tegels inspiratie

Bent u nog op zoek naar inspiratie? Bekijk dan de verschillende toepassingen van de Portugese tegels in verschillende vertrekken. De Portugese vloertegels worden veel toegepast in bijvoorbeeld de hal, badkamer, toilet of keuken. Of neem een kijkje in onze showroom!

Bezoek showroom