Vloerverwarming tegels

Binnenkort vloerverwarming en tegels laten leggen? Een goede keuze! Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat dit echt het hoogste comfort biedt. Door vloerverwarming onder tegels te plaatsen wordt een ruimte veel gelijkmatiger verwarmd, wat comfortabeler is. Vloerverwarming biedt veel voordelen ten opzichte van radiatorverwarming.

Kom langs in onze showroom 

Verschillende soorten tegels vloerverwarming

Keramische tegels en vloerverwarming zijn een perfecte combinatie. De tegels werken niet, en gaan dus niet scheuren. Ook hebben keramische tegels een lage warmteweerstand wat ervoor zorgt dat het een hele goede geleider is. De kwaliteit van de ondergrond en de manier waarop de tegels worden verlijmd speelt wel een belangrijke rol.

Verschillende voordelen

De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst. Ook is het plaatsen van vloerverwarming energiebesparend: de temperatuur kan maar liefst 1 a 2 graden lager ingesteld worden.

Wanneer kan de vloerverwarming aan, na het tegels leggen?

Wij adviseren om na een week of vijf/zes na het plaatsen van de tegels de temperatuur langzaam op te bouwen. In onderstaand PDF vindt u het uitgebreide opstookprotocol vloerverwarming tegels.

Vloerverwarming opstarten tegels

/sites/default/files/assets/images/Opstookprotocol vloerverwarming.pdf

Tegelvloer met vloerverwarming prijs

Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Omdat de verwarming in huis minder hoog wordt opgestookt, kunnen daar flinke kosten mee worden bespaard. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een tegelvloer met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.