Veelzijdigheid

Vloertegels zijn er in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een tegel die bij jouw wens past. Het tijdperk van de ouderwetse plavuizen is nu echt voorbij!

Denk hierbij aan houtlook vloertegels, tegels in een natuurlijk uitstraling welke niet van echt natuursteen te onderscheidden zijn, Er zijn tegels met een betonlook om een industriële of stoere sfeer te creëren, ook helemaal van deze tijd zijn de retro of ook wel vintage vloertegels genoemd. De inspiratie komt van de ouderwetse Portugese patroontegels. Van belang is een juiste voegkleur, deze maakt het geheel af.

Keramische tegels

Gres porcellanato is de naam voor keramische vloertegels, gemaakt van kleipasta die door-en-door gebakken is op temperaturen van 1200 tot 1400 graden Celsius. Porcellanato tegels zijn extreem resistent, hygiënisch en zijn erg elegant omdat de keihard gebakken tegels krasbestendig zijn. Daarnaast zijn de tegels bestendig tegen chemische aanslag en daarom extreem duurzaam. Ons assortiment bestaat veelal uit porcellanato tegels. Tegenwoordig word er nog voor het bakproces een printtechniek toegepast wat elk dessin mogelijk maakt. De tegels worden vervolgens in de oven gebakken, de print word er dan dus mee ingebakken. Dit zorgt er voor dat de keramische vloertegels dezelfde eigenschappen behoudt als de door-en-door gebakken vloertegels.

Groot formaat vloertegels

De huidige technieken maken het mogelijk om tegels te maken die groter zijn dan 2m²! Formaten van 80 x 80 tot aan 120x240cm(!) komen bij ons steeds vaker voor. U kunt ook kiezen uit de gerectificeerde uitvoering, deze tegels zijn heel strak gezaagd waardoor de tegels al met een voegbreedte vanaf 1mm verwerkt kunnen worden. Met deze grote en gerectificeerde tegels creëer je een strakke, ruimtelijke omgeving. Belangrijk is wel dat je voor deze tegels de juiste lijm erbij neemt. Ook is het aan te raden om een nivelleersysteem te gebruiken om de tegels vlak te kunnen verwerken.  Vraag ons voor advies!

Vloertegels op de wand

Vloertegels kunnen ook altijd op de wand verwerkt worden. Vaak geeft dit net even een wat stoerdere uitstraling en hierdoor worden de mogelijkheden nog uitgebreider! Denk u maar eens aan een houttegel op de wand in uw badkamer, u creëert zo de sfeer van een wellness ruimte. Let wel op dat je dan wel een sterkere lijm gebruikt, omdat vloertegels in de regel wat zwaarder zijn dan de gangbare wandtegels.

Het is trouwens niet mogelijk om wandtegels op de vloer te plaatsen. Wandtegels zijn verglaasd en minder hard gebakken tegels en dus niet bestand tegen zwaar gebruik.

Aanbod

Steenbergen Wand- en vloertegels heeft een enorm aanbod van keramische houtlook, natuursteenlook, betonlook en vintage vloertegels. Kom langs in onze ruime showroom, hier vindt u voorbeeldvloeren van minimaal 4m²! Zo kunt een uitstekende indruk krijgen van de gewenste vloertegel.

Tegels leggen

Als je zelf de tegels niet wil of kan leggen, geef het dan even bij ons aan. Wij beschikken over een netwerk van ervaren tegelzetters en bevelen er graag één of meerdere aan!