Rocersa

De Spaanse vrienden en experts in keramische machines, Pedro Llop en Antonio Piquer, besloten in 1977 om hun eigen bedrijf op te richten. Ze kennen de keramische sector perfect en hebben een hoofd vol ideeën. Rocersa is een fabriek met 35 jaar historie. Sinds 2008 wordt er flink geïnvesteerd in de toekomst.

Meer weten?

Voorloper op het gebied van trends

De fabriek in Alcora (Spanje) is op dit moment een van de meest geavanceerde fabrieken in de wereld, waarmee milieu, productiviteit en kwaliteit goed verankerd zijn. Naast het ruime aanbod wand- en vloertegels voor binnen, is Rocersa ook met het goed geprijsde 2 cm dikke buitenkeramiek een aantrekkelijke speler op de Nederlandse markt. In een zeer korte tijd loopt Rocersa voor op de trends met de productie van coatings van grote formaten. En ook wat betreft de coatings van decoratieve trends zijn zij een actieve speler. 

Toonaangevende fabriek

Rocersa is de eerste in de keramische sector die werkt met warmtekrachtkoppeling van energie en warmteterugwinning. In 1992 kochten zij nieuwe productie-installaties. Zo werden er nieuwe ovens geïnstalleerd voor de productie van aardewerkverhardingen. In deze lijn van uitbreiding wordt in 1998 de Alcora-fabriek overgenomen. Om de productiviteit en de productkwaliteit te verbeteren, zijn in 2008 alle productiecentra in Alcora samengevoegd, waardoor deze fabriek is omgevormd tot een van de meest geavanceerde en meest gekwalificeerde keramische fabrieken ter wereld. 

Vandaag de dag behoort de Rocersa Group tot de toonaangevende nationale keramische bedrijven en neemt Rocersa een van de meest opvallende exportposities ter wereld in. De verschillende initiatieven en ideeën, hebben ervoor gezorgd dat de oprichters van Rocersa vaak werden uitgeroepen tot de meest actieve en succesvolle ondernemers in de keramische sector.

 

In onze showroom vindt u een zeer ruim assortiment.

Steenbergen Wand- en vloertegels is 5 jaar geleden voortgekomen uit Van Steenbergen Sierbestrating. Nadat het een onderdeel binnen Steenbergen Sierbestrating was, is het inmiddels een volledig opzichzelfstaand bedrijf geworden. Steenbergen Wand- en vloertegels is dé specialist in keramische wand- en vloertegels, keramische tuintegels en aanverwante artikelen geworden.

Bekijk al onze merken

Meer weten over Steenbergen of over onze tegels?

De passie voor keramische wand- en vloertegels in combinatie met het streven naar een uitstekende kwaliteit is bij ons het uitgangspunt. Onze ambitie is om exclusieve collecties van optimale kwaliteit in het assortiment op te nemen. Door onze jaarlijkse fabrieksbezoeken in Italië, Spanje en Portugal houden wij de nieuwste trends en ontwikkelingen op keramisch gebied nauwlettend in de gaten. Op deze manier kunnen wij u optimaal bedienen en informeren over de mogelijkheden van keramiek.

Over steenbergen