Spaanse vloertegels van het merk Peronda

In ons assortiment is Peronda tegels één van de weinige Spaanse merken wand- en vloertegels. Het Spaanse Peronda is meteen ook een excentriek merk, dat met name geïnspireerd is door kunst en fashion. Het merk heeft een speciale app gebouwd die gedownload kan worden in de ‘App Store’. Met deze app kunnen klanten heel gemakkelijk het gehele assortiment bekijken. De tegels uit het Peronda assortiment zijn inzetbaar in verschillende settings in een woning of gebouw.

Het merk Peronda tegels heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten en stijlen vloertegels met hier en daar een aantal Spaanse invloeden. Denk aan aarde tinten, maar ook uitgebreide patronen en prints. Het gaat om tegels met een stijlvolle, luxe en trendy uitstraling. Net als bij veel merken is bijvoorbeeld ook bij Peronda de ‘houtlook’ tegel op dit moment favoriet.

Spaanse tegels met een lange historie

Al aan het einde van de 19e eeuw zijn sporen van het merk terug te vinden aan de hand van twee families die destijds werkzaam waren als pottenbakkers in het Spaanse plaatsje Onda. Pas in het jaar 1969 is officieel de merknaam Peronda ontstaan. Vanaf dat moment heeft Peronda veel geïnvesteerd technologische ontwikkeling van het productieproces, waardoor zij al snel pionier waren op het gebied van de productie van keramische vloertegels in Spanje. Vandaag de dag is Peronda nog steeds één van de belangrijkste tegel merken in Spanje én Europa.