Ecologische en milieuvriendelijke tegellijm van KeraKoll

KeraKoll tegellijm is ‘s werelds grootste fabrikant van eco-vriendelijke tegellijmen, voegmiddel en toebehoren. De producten van KeraKoll dragen bij aan een nieuwe manier van bouwen die rekening houdt met de omgeving, van betere kwaliteit is en een gezonde levenssfeer creëert.

Producteigenschappen Kerakoll tegellijm

In het assortiment van Kerakoll zijn tegellijmen en voegmiddelen te vinden die geschikt zijn voor het verlijmen op een cementvloer of houtvloer, vloertegels én wandtegels. Tegels over tegels lijmen behoort ook tot de mogelijkheden. Kerakoll heeft poeder- en pastalijmen met elk hun eigen kenmerken. Poederlijm van Kerakoll moet met water worden aangemaakt, smeert zeer makkelijk, verschuift (bijna) niet en is vriendelijk voor de huid. Kerakoll pastalijm is kant-en-klaar te gebruiken en bespaart u materiaal en tijd. Daarnaast heeft deze pastalijm een grote hechting en bestendigheid.

Duurzame producten van KeraKoll

Duurzaam en ecologisch bouwen wordt steeds populairder en zal in de toekomst waarschijnlijk ook verplicht worden gesteld in bouwbestekken en door opdrachtgevers. Niet gek, want iedereen wil tenslotte in een gezond leefklimaat wonen. KeraKoll draagt bij aan deze wens van duurzaam bouwen, door eco-vriendelijke producten te produceren. Producten die geen of weinig impact hebben op het milieu én een gezond leefklimaat creëren.

KeraKoll de GreenBuilding company

Alle KeraKoll producten zijn voorzien van een ‘GreenBuilding’ Rating. Dit is een onafhankelijke standaard om de milieuprestaties van bouwmaterialen te meten.
De GreenBuilding Rating staat voor 6 punten die van belang zijn voor het milieu:

  • de terugwinning en recycling van natuurlijke mineralen;
  • de vermindering van de CO2 -uitstoot in de lucht;
  • de verminderde afhankelijkheid van stoffen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu;
  • de kwaliteit van de binnenlucht;
  • de verbetering van de energie-efficiëntie;
  • de recycleerbaarheid aan het einde van het leven.

Kerakoll helpt om gezonde en aangename woon- en werk plekken te creëren. Wilt u weten welke producten wij van KeraKoll in ons assortiment hebben? Neem contact met ons op!