Onderhoud keramische vloer

In principe is een keramische vloer onderhoudsvrij. Dit komt omdat de klei eerst hard op elkaar geperst en daarna op hoge temperatuur gebakken is. Hierdoor is het keramiek keihard geworden en niet waterdoorlaatbaar. Mocht er dus per ongeluk een glas wijn omvallen bijvoorbeeld, dan hoef je je zich geen zorgen te maken! De wijn blijft op de tegel liggen en is eenvoudig met een doekje te verwijderen.

Toch zijn er een paar aandachtspunten. De belangrijkste: gebruik geen zeep- of oliehoudend reinigingsproduct. Vijf dagen na het plaatsen van de keramische tegelvloer is het belangrijk dat je de cementsluier van de tegels verwijdert. Hiervoor heb je een aangepast product nodig. Neem contact met ons op om te vragen welk product u het beste kunt gebruiken

Dagelijks onderhoud tegelvloer

  • Stofzuigen: Zuig regelmatig om zoveel mogelijk vuil en haren van de tegelvloer weg te nemen. Wist je dat haren enorm hard zijn? Haren zijn net zo hard als zand! Zij hebben een hardheid van 7 op de schaal van Mohs (gips is hardheid 2 en diamant hardheid 10). Haren kunnen dus net als zand een vloer beschadigen. Stofzuig ook voor het dweilen. Zo neem je het meeste vuil al weg en zal het dweilwater minder snel vervuilen.
  • Dweilen: Dweil de vloer regelmatig met schoon water, bijvoorkeur met twee emmers. Eén emmer met water (en onderhoudsmiddel) en een tweede emmer om het vuile water op te vangen. Op deze manier verplaats je het vuil niet van de ene naar de andere kant van de ruimte. Je kan ook een dopje natuurazijn aan het dweilwater toevoegen. Let op! Geen azijn toevoegen bij gepolijste keramische tegels.

Dweil nooit met een allesreiniger of vloeibare groene zeep!

Dit laat een vette filmlaag achter op de tegels en de voegen. Hierdoor zal nieuw vuil worden aangetrokken. Tevens worden de voegen donker. Heb je per ongeluk toch met een dergelijk middel gedweild? Informeer dan bij ons naar een middel om de filmlaag te verwijderen.

TIP! Gebruik een schoonloopmat
Een grote inloopmat heeft een belangrijke functie. Het eerste vuil wordt opgevangen en natte voeten worden droog gelopen. Dit voorkomt al veel straatvuil op uw vloer!

Kom of bel naar de showroom voor advies op maat!