Mozaiek en tegels. Het is een combinatie die al eeuwenlang staat voor luxe, creativiteit en kleur. Mozaïek in badkamers, sauna’s en zwembaden zijn natuurlijk het bekendst. Maar ook een tegelmozaïek op de vloer van de woonkamer, op keukenwanden, tafelbladen horen tot de mogelijkheden. Er is geen plek in je woning die niet opfleurt van mozaïek.

Voordelen van mozaïek

Met Mozaïek kunt u eindeloze variaties maken. Om elementen zoals nisjes, ombouw van het bad of rondingen te betegelen is het gebruik van mozaïek ideaal.  Door een breed scala aan kleuren en vormen is er altijd wel een mozaïek wat je aanspreekt. Mozaïek maakt het gemakkelijk om een accent aan te brengen in combinatie met andere tegels. De luxe uitstraling maakt het geheel af.

Mozaïek in alle kleuren

Bij Steenbergen Wand- en vloertegels hebben we letterlijk honderden kleuren waaruit je kunt kiezen. Prachtig mozaïek van Dune. Mo.da mozaïek in felle kleuren voor bijvoorbeeld een kinderbadkamer of een moderne look voor je zwembad. Er is teveel om op te noemen.

Mozaïekmatjes en mozaïektegels

Mozaïek op matjes bestaat uit kleine tegeltjes vastgeplakt op draad die in één keer gelegd worden. Mozaïektegels zijn wandtegels met gleufjes die eruitzien als voegen. De matjes zijn over het algemeen wat duurder in aanschaf, maar je kunt ze ook toepassen op bollingen en op andere ronde vormen zoals pilaren. Mozaïektegels zijn strakker en hebben een modernere uitstraling. Vaak zijn er bijpassende vloertegels, waardoor je een harmonisch effect creëert.

Kiezelmozaïek

Een vorm van mozaïek is kiezelmozaïek: grillig gevormde, gladde en afgevlakte kiezels die bij elkaar een robuuste uitstraling geven. Prachtig bij een schouw of vuurplaats, rondom een terras of als speciale wand bij een spa.